onsdag 17. august 2011

Skåla Opp 2011

Bak fra venstre: Kjetil Ola, Rune, Pål, Linda, Haagen, Marius E, Roy Arthur, Jeanette og Idar.
Fremme fra venstre: Marius J, Erik og Lars.
______________________________________________________________________________________

Skåla Opp 2011. 800 konkurranseløpere og nærmere 1200 mosjonister stilte til start i Nord-Europas hardeste motbakkeløp som ble arrangert i Loen denne helgen. Fjellgeitene var selvsagt på plass med en høyt motivert delegasjon. Usedvanlig godt vær, flere sterke motbakkeprestasjoner og en velsmakende grillbuffet på hotell Alexandra gjorde helgen i trivselsfylket til en av årets aller gjeveste geiteutfarter. Vi runder av årets Skåla-eventyr med en liten bildekavalkade. Takk til Jeanette og Olaug for mange fine bilder. 

Erik løp Skåla Opp for første gang og det pasjonerte motbakke-esset kom opp på høyst respektable 1.39.18, bare ni minutter bak råsterke Odd-Bjørn Hjelmeset. Meget imponerende debut! Her har resten av Fjellgeitene fått noe å bryne seg på.


Idar (nr to fra venstre) viste meget gode takter på fellestreningen opp Ulriken noen dager i forveien og det er tydelig at den hyggelige sogningen trives i bratt, ulendt terreng. I mål på sterke 1.43.10, bare noen få minutter etter toppnoteringen på 1.39.10 fra 2006. Kanskje det blir ny pers i 2012? 

Marius J. debuterte på Fanaråken med solide 1.24 sist helg og på Skåla ble tiden 1.47.10. To sterke debutløp på en uke, altså. 

Rune løp hele distansen med et snev av Hjelmeset-glis om munnen og kom i mål på sterke 1.47.26, nesten fem minutter raskere enn i fjorårets løp. Den sindige bukken har vært litt usikker på formen denne sesongen, men etter Skåla-løpet kan han vel legge all mulig tvil til side. 


Pål har brukt sommeren på motbakke-camp i Danmark og det har hersket noe tvil om hvorvidt det var en klok beslutning. Bildene over vitner om mye syre og annen vondskap, men 1.48.27 er flere minutter raskere enn fjorårets debutløp og viser at det har gått fort oppover. -God reklame for danskene!


Haagen har vært en sterk motbakkeløper i hele år og etter at han kvitterte ut en kjempetid i Fløyenløpet på forsommeren var det ingen som helst tvil om at gubben var på rett spor. Selv om favorittløypene ikke er fullt så bratte, løp han Skåla på gode 1.48.49. 

Etter å ha løpt Fanaråken på 1.25 helgen før, var en tid på 1.40-tallet en naturlig målsetning. Dessverre ble Lars overrasket av muskelsmerter ca 25 minutter ut i løpet og måtte roe ned tempoet. Den spennende sekundstriden med Haagen ble det ingen ting av. Da var det en mager trøst at tiden 1.56.57, var 2,5 minutter bedre enn fjorårets. Bukken ser nå frem til å gjøre et kanonløp i 2012 - selvfølgelig ett sekund bedre enn Haagens.   

Kjetil Ola løp på 2.02.51, åtte minutter raskere enn i 2010.
Roy "Norseman" Arthur løp på 2.08.03. Ikke i nærheten av fjorårets tid, men en solid prestasjon med en 7 dagers fersk Norseman i beina.  

Marius E løp på 2.08.57 og hentet 11 minutter på fjorårets debutløp. Han har vært med på alle de hardeste motbakkeløpene i år; Storehesten, Fanaråken og Skåla og det er tydelig at alle treningsturene opp Løvstakken og rundt Kalandsvannet på raceren kaster av seg. Tør vi tippe på 1.59 neste år? 

Linda løp på 2.14.00 og forbedret fjorårets tid med hele 14 minutter. Kanskje det blir konkurranseklasse neste år?    

Men Skåla-helgen er ikke bare melkesyre og jag etter gode tider. Turen ned fra fjellet og festlighetene utover kvelden er også vel verdt å få med seg:
Kjetil Ola, Roy Arthur og Linda kjørte Kristen Skjeldal-trikset og fikk fart på laktatfordrivelsen med et friskt bad i Skålavatnet på ca 1200 meters høyde.

Under en kaffepause nede ved startområdet ble vinneren av den annonserte sekund-duellen behørig gratulert med seier etter et godt løp. Vi får dog håpe at 2012-oppgjøret blir noe mer publikumsvennlig enn årets knock out-seier.

Mens hotellgeitene fikk sine paraplydrinker servert ved bassengkanten, nøt andre geiter campinglivets klassiske gleder noen få steinkast unna.

Munkekongen skulle sykle ritt tre dager senere og fikk førsteklasses bistand til de avgjørende tøyeøvelsene.   
En vakker geit foran et vakkert fjell, klar for fest...

 ...eller var det kanskje for å møte Odd-Bjørn? Hm..ikke rart han smiler.

Camping- og hotellgeiter i skjønn forening i hagen ved hotell Alexandra. Det må ha gått med gris og lam fra flere mellomstore Vestlands-gårdsbruk for å fylle proteinlagrene til så mange srubbsultne utøvere -og det var ingen tvil om at grillkokkene kunne sitt fag til fingerspissene.



Skåla-løpet hadde 10-års jubileum og det ble feiret med fyrverkeri. Marius J lot seg åpenbart imponere av arrangørens lille overraskelse. 

Vi trakk etterhvert inn på nattklubben, og før hyseblikkene tok overhånd...

...fikk Rune omsider fortalt ferdig hele den dramatiske historien om gel-tuben.  

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...