tirsdag 17. august 2010

La Sportiva Skåla - 1848 meter rett opp

Lørdag 14. august debuterte en gruppe fra Fjellgeitene på La Sportiva Skåla 2010. Dette årvisse arrangementet i Loen er gjerne bedre kjent som "Skåla opp", og det omtales som intet mindre enn Nord-Europas tøffeste motbakkeløp... Det ble deltakerrekord i årets løp, med 1800 som startet, 1730 som ble registrert i mål - herav 675 i konkurranseklassen og 1055 i mosjonsklassen.

For Fjellgeitene ble helgeutflukten til trivselsfylket en "exploration goat" av de sjeldent vellykkede!Jubelbilde fra toppen. Bakre rekke fra venstre: Olaug, Lars, Marius, Rune. Sittende fra venstre: Wenche, Pål, Linda, Kenneth.

Pål og Lars stilte i konkurranseklassen for Fjellgeitene.no, og fikk gleden av å bryne seg mot verdenseliten av motbakkeløpere. Wenche, Linda, Kenneth og Marius valgte en litt mer forsiktig debut og stilte i mosjonsklassen (uten offisiell tidtaking).

Løypen opp mot Skålatårnet var som forventet/fryktet; bratt, bratt, bratt, bratt og tung, tung, tung, tung, enkelte partier var rett og slett svinebratt steinur innhyllet i tykk tåke, i enkelte partier var stien smal og det ble en del kødannelse og knuffing... Men intet hinder eller klyv er for stort for en ekte Fjellgeit, og heldigvis klarte alle å nå toppen med glans! Hoder og horn kunne stange sammen i glede over gode prestasjoner i debutløpet, og selv Kenneth var fornøyd tross krampe i begge lårene og i den ene leggen i sin spurt mot toppen.

Ved Skålatårnet på toppen møtte gruppen fra Fjellgeitene på Olaug og Rune - aktive fjellgeiter fra Meland som med sin rosende omtale av fjorårets løp hadde lokket Fjellgeitene til årets løp i Loen. Inn fra tåkehavet kom også to spreke og hyggelige kolleger av Rune.

Dagens største utfordring: Selv om klyvet opp ble unnagjort på kort tid som ved bestigning av en middels stor ås, ble nedfarten som fra et relativt stort fjell. Kombinasjonen stokk stive bein og bratt steinur gjorde returen ned til bygda til en geriatrisk prøvelse for de fleste Fjellgeitene. Det måtte legges inn rikelig med pauser og mange stopp for "å fotografere landskap"...

Vel tilbake i bygda var det tid for avslapping og en liten cowboystrekk på campingen, før neste post på programmet: stor hagefest og grillbuffet på Hotel Alexandra til glede for alle som deltok i løpet. Hva er vel bedre etter et hardt løp enn ubegrenset tilgang på glinsende grillgris og et bugnende dessertbord?. Timene løp raskt i trivelig etegilde, før siste rest av skåla-preik fadet ut med swing og macarena i nattklubben på hotellet.

Alle Fjellgeitene var enige om at løpet og helgen totalt sett var vellykket, og planlegging av ny utflukt til neste år er allerede godt i gang (med bl.annet å finne oppgradert overnatting..). Ekstra kjekt om enda flere henger seg med nordover til neste år, så sett gjerne av helgen og lørdag 13.august allerede nå!

Og for de som fortsatt skulle være i tvil, eller eventuelt ikke vil vente til 13. august 2011 - en tur til Loen og et klyv opp til Skåla anbefales for alle!Pål og Rune kjemper om sekunder de siste metrene før målgang. Pål kom inn på tiden 1:51.40 og Rune like bak på 1:52:09. De sikret seg pene plasseringer, henholdsvis nr 37 og 38 i sin klasse.Lars tar ut siste rest før målgang (legg merke til den svært så entusiastiske heiagjengen). Lars kom inn på tiden 1:59:37, og ble med det nr 51 i mål i sin klasse.

Resultater og omtale av løpet er også lagt ut på arrangøren sine hjemmesider.

3 kommentarer:

  1. Et flott referat fra en flott tur, broder. Gleder meg allerede til neste års løp, og da får vi satse på at enda flere geiter får anledning til å bli med nordover. Vil også benytte anledningen til å gratulere deg med ny pers i Stoltzen - bare to dager etter Skåla, så det er ingen tvil om at dette løpet også er knallgod trening for stoltzemuskelen!

    SvarSlett
  2. Dette gav faktisk mersmak. Neste år er vi kanskje så heldig at vi får litt utsikt også fra toppen.

    SvarSlett
  3. Kjusa dokkar, sikkert en opplevelse, og gratulerer med gode tider;)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...