tirsdag 8. juni 2010

Stoltzen, 7. juni

Hele 7 stykker møttes mandag til en ny tur opp Stoltzen. Alle med samme mål, en god tid i forhold til tidligere egne prestasjoner opp kleiven. Litt oppvarming i Fjellveien og oppover for vi med spenning i kroppen, hva ventet oss denne gang. Cathrine og Linn-Karine løp litt tidligere for å være klar med fotoapparatet på toppen av tretrappene, her skulle ekte lidelse dokumenteres.

Oppladningen til turen var ganske så utradisjonell for noen av geitene. Lars med et solid sykkelritt Bergen-Voss tungt sittende i beina etterfulgt av en lang fotballøkt på søndag.
Pål med dugnadshelg hvor dugnaden bestod i å bære sementsekker opp til en støl i fjellet. Etter at sekkene var bært opp var det feiring for at man hadde vært så flink til å bære.
Dersom boken "100 gode råd på veien til en rask Stoltz" finnes er nok ikke noe av dette med her.

For Lars sin del viste det seg også ganske raskt at Bergen-Voss-fotball kombinasjonen helt fortjent ikke forsvarte en plass i 100 god råd boken. Han kom opp, godt sliten, på en ikke offentliggjort tid noen minutter etter årsbeste.

Men bære-mange-sementsekker-på-ryggen-opp-et-fjell var merkelig nok en veldig god oppladning. Full fart fra start og båren passeres på litt over 5,50. Gode bein videre oppover og rekorder er innen rekkevidde ved start på tretrappene. Et eller annet sted i trappene står fotografene plassert og roper "se i kamera". Stilen min oppover tretrappene var krabbende med hodet nesten nedi de neste trinnene og det å løfte blikket da var en ganske så stor kraftanstrengelse. Litt hjelpeløs løping før jeg, til noen andre Stoltzegangeres munterhet, kollapser ved termosen, og ny pers på tiden 12,18

Rett etter kommer Marius J, Ørjan og Haagen opp. Ny pers på både Ørjan og Haagen. Ørjan på 13,35, nye 15 sekunder vunnet på å kaste overdelen. Haagen på 13,25, nå er han klart nærmere 12 enn 14 minutter.


Etter litt hvile løper vi videre gjennom skiløypene på Fløyen og tar en fin avstikker opp på Fløyvarden og får med oss utsikten over Fløysletten, byen, fjordene og fjellene før vi løper ned til Fjellveien igjen.



1 kommentar:

  1. Gratulerer med ny termos-tid, Pål. Du har festet et godt grep i toppen, men jeg skal komme sterkt tilbake i løpet av sommeren. Bare vent :)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...