tirsdag 20. desember 2011

Fjellgeitløpet 2011

Verdenshistoriens aller første utgave av Fjellgeitløpet gikk av stabelen mandag 19. desember. Hele fjorten spreke bukker var samlet til kamp i en av byens aller hardeste løyper. Noen fra Fjellgeitene og noen fra Varegg Melkesyre, men i vintermørket var det umulig å skille de to artsfrendene fra hverandre. Det var verken løypevakter, tidtakere eller saftblandere på plass i målområdet, men vertskapet kunne by på gjev høylands-whisky og blå spylerveske fra Powerrade, og i de få minuttene det tok før svett løpetøy frøs til is, var det blanke øyne og lun høytidsstemning på toppen av Sandviksfjellet.

Sandviksfjellet mannskor. Bak, fra venstre: Idar, Harald, Haagen, Bjarne og Lars.
Foran, fra venstre: Stian, Marius, Erik, Øyvind, Trygve, Frode, Rune og Ørjan. Fotograf: Pål.

Helt til topps - uten brodder. Med en løyperekord på 17.25 på generalprøven i forrige uke, visste vi at den sterke Varegg Melkesyre-løperen Stian Hovind-Angermund ville bli en i overkant tøff nøtt å knekke. Og forhåndsfavoritten innfridde stort, med ny bestetid: 17.10. Gratulerer! Marius Jacobsen fikk Haagen Nesse opp på siden i den siste kneiken før mål, men trygget andreplassen med sin velkjente spurtstyrke. Haagen tok siste plass på pallen og sikret seg samtidig 5-4-seier i det prestisjetunge internoppgjøret med Lars Engeli.

Det er lett å ta feil av tidene i en travel førjulsuke. Pål måtte starte noen minutter etter hovedfeltet, men klarte fint å holde dampen oppe helt til topps.    

Festen fortsatte med middag på Cafe sze Chuan og de aller seigeste bukkene fant også et vannhull på Femte i Andre før lysene ble slukket.

Takk til alle som var med. Dette må vi vel gjenta i 2012!










0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...