lørdag 9. januar 2010

Fjellgeiter på årets første tur over Vidden - på ski!











Snakk om full klaff med vær, skiføre og utstyr! I dag hadde "plogekammeratene"
(Kenneth og Marius) årets første tur over Vidden - og hvilken tur det ble!

Vi parkerte litt før kl 11 på parkeringsplassen like ved Skiveien på Montana, og klargjorde ski og andre nødvendigheter (snus og kaffi). Kenneth stilte med flett nytt skiutstyr, og Marius med gammelt men dugandes utstyr. Solen lå fortsatt bak fjellene i øst, og vi måtte pent kle på oss alle tilgjengelige plagg fra kleskap og skuffer - steinkaldt!

Ingen av oss har gått spesielt mye på langrennski de siste ti årene, og det var derfor ikke noe problem å få opp temperaturen oppover de bratte bakkene mot Ulriken... Nå fikk vi også solen i ryggen, og kunne pakke ytterjakkene ned i sekkene. Det var få andre som peste seg oppover Korketrekkeren, og mye tydet på at vi skulle få entre Vidden uten selskap i sporet. Men vel oppe ved Turnerhytten formelig krydde det av skigåere! Vi hadde brukt ca en time på turen opp, og i mellomtiden hadde svært mange tatt Ulriksbanen opp og spent på seg skiene.
Mens vi ventet på vår luke i sporet tok vi en pust i bakken, med velsmakende niste, kaffe og kakao - i strålende sol!

Det var flotte skispor og slakke bakker videre over Storhaugen, Storfjellet, Skylane og Borgevardegga. Her kunne vi holde fint driv, og sakte men sikkert finne tilbake til gamle ferdigheter i sporet. Landskapet, stemningen og utsikten er vanskelig å beskrive med ord, men vi fikk tatt mange bilder som sier det meste!

I skaret ned mot Histeinsdalen (Borgaskaret) fikk Kenneth imidlertid noen kroppslige utfordringer. Først krampe i det ene låret, og deretter krampe i det andre låret - pluss høyre arm! Plogingen ned skaret ble dermed en svært så kreativ øvelse for austlendingen (som igjen førte til kreativ glosebruk...). Bakken fra Hyttegrend og opp til Rundemanen ble ganske så tung for Kenneth, og han fikk ikke skikkelig fart på skiene før han fikk en vaskekte danske bak seg i sporet. Helt sant!

Vi tok oss god tid på nedrennet fra Rundemanen til Fløyen, og i de humpete akebakkene ned mot Skansen. Nå hadde klokken blitt ca 16, og vi så snart en ende på en flott turdag. Det var bare 31.bussen opp til Montana, og bilturen hjem som gjensto.

Har du ski, natoplank eller plank - ta turen over Vidden!

3 kommentarer:

  1. Fantastisk tur og flotte bilder. Blir helt misunnelig. Men hvor er sikkerhetsutstyret? Jeg ser ingen hjelm, ingen spade, telt, nødbluss o.l. Håper iallefall at dere var nydusjet og rene i tøyet? Man vet aldri hva som kan skje....

    SvarSlett
  2. Dette såg ut som ein veldig gjev tur. Eg er rett og slett litt misunneleg, sjølv om eg fekk leika meg litt i pudder-restane på Voss i dag.

    SvarSlett
  3. Glimrende tur og kjekt referat. Gjev "Lars-Monsen-effekt" når austlendingen får snø i skjegget, da ser det ut som dere er på vei over Grønland. Er du kvitt krampene, Kenneth?

    Jeg er også litt misunnelig i dag! Håper jeg får en anledning snart...

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...