onsdag 13. januar 2010

Brødrene Engeli gjør årets første bukkeritt over Vidden

Tirsdag 12. januar, kl 12.15: Brødrene Engeli har tatt fri fra jobb og er klare for avgang på Montana, ved starten av Skiveien. Endelig skal Lars få debutere på ski over Vidden, og Marius er klar for årets andre (første tur gikk med Kenneth Aamodt sist lørdag. Se eget referat her).

Lars har vært fremsynt og tatt med skifeller til begge, og de viste seg raskt å komme godt med i de bratte bakkene opp Korketrekkeren. Alternativet ville vært å pese seg opp i fiskebein, men det blir i tyngste laget når planen er å sette fart på skiene oppe på selve Vidden!

Været er upåklagelig oppover fjellsiden, med herlig sol og nesten ingen vind. Temperaturen har steget litt siden helgen - nesten litt påskestemning! Vi dropper matpause på toppen, siden begge er giret på å få fart på skiene (senere skal det vise seg at det var en uklok beslutning...). I tillegg ligger GPSen og tikker i sekken til Lars... Skifellene pakkes ned, og off we go!

Det går i et friskt tempo innover Vidden og over Borgevardegga - vi snakker om en turopplevelse i luksusklassen! Vi ser ned mot sentrum og på all forurensningen som ligger som et lokk over byen. Flere burde latt bilen stå og heller tatt turen over Vidden på slike dager!

Nå begynner det imidlertid å tære på kreftene for den yngste av brødrene...Ned Borgaskaret går det trådt, kroppen begynner å stivne totalt og en merkelig form for krampe setter seg i hoften (?). Lars derimot setter uredd utfor skaret og imponerer fjellfuglene med sin fremragende klassiske slalåmstil (a la Stein Eriksen). Marius kommer plogende etter (i omvendt v-stil).

Opp mot Rundemanen blir det enda tyngre for Marius. Helt på felgen! Det tar sin tid opp bakken før det omsider blir klart for en pause i ettermiddagssolen på toppen. Kakao og salami går ned på høykant. Lars begynner å bli kald av all ventingen... På tide å komme seg hjem!

Skisporet ned til Brushytten er bratt og hasardiøst, så nedrennet til Fløyen får gå så fort som kalvebeina evner. Det går tregt. Det blir et kort stopp på Fløyen, inkludert tuting av Cola, før den humpete siste sløyfen til turens sluttpunkt ved brannstasjonen på Skansen.

Lars haster hjem for å følge Tobias på skirenn på Skansemyren. Marius går hjem og sovner på sofaen...


4 kommentarer:

  1. Ser ut som nok en fin tur, håper snøen ligger en stund til, så blir det gjerne en tur til på meg;)

    SvarSlett
  2. Forholdene har vært utrolig gode lenge nå! Er helt enig med deg, Monica, og håper snøen i alle fall blir liggende til over helgen. Neste gang tar jeg banen opp... :)

    SvarSlett
  3. Det ble en usedvanlig gjev tur -og godt gjengitt på broderens laptop. Leseren bør dog ta Stein Eriksen-sammenligningen med et par tonn grovt veisalt.

    Går det mot en tur over Vidden på søndag?

    SvarSlett
  4. Østlendingen håper på det iallefall. Har forstått det slik at vinden må legge seg litt (selv om det er medvind...). Nå som herren må gå på pencillin en uke pga rottne tannrøtter vil ikke alkoholinntak ødelegge søndags formiddagen heller.

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...